Чим небезпечна прострочена побутова хімія? - Важлива інформація від UAmet

02.12.2021

Навіть безпечна побутова хімія має обмежений термін використання, після якого втрачає свої властивості. Вона може окислюватися, розшаровуватися, видозмінюватися. Термін придатності можна досить швидко знайти, адже він вказаний на упаковці. При цьому передбачається, що безпечні засоби побутової хімії зберігаються відповідно до умов, вказаних виробником, адже якість продукції впливає не лише на результат очищення речей, а й на здоров'я людини. Щоб краще відстежувати термін використання, спробуйте написати дату на етикетці, як тільки принесете товари додому. А чим небезпечна прострочена побутова хімія, ви дізнаєтесь із цієї статті.


Чому прострочена побутова хімія для дому небезпечна?

До складу чистячих та миючих засобів входять спеціальні речовини, які не тільки допомагають впоратися з брудом, але й часто після закінчення терміну придатності можуть негативно впливати на шкіру рук. Крім того, застосування простроченої побутової хімії може спричинити алергічні реакції дихальних шляхів, висипання та екзему.

Упитуючись у шкірні покриви, деякі компоненти простроченої побутової хімії для дому можуть негативно впливати на метаболізм і навіть на склад крові людини, яка нею користується.

Чи можна користуватися простроченою побутовою хімією? – Звичайно ж ні. Якщо ви виявили таку продукцію, обов'язково утилізуйте її згідно з інструкцією на упаковці.


Яку можна придбати побутову хімію на uamet.com.ua та як правильно її зберігати?

Безпечна побутова хімія

Купити побутову хімію в інтернет-магазині UAmet можна різних видів: пральні порошки та гелі, ополіскувачі, відбілюючі засоби, продукцію для виведення плям, для миття посуду, речовини для прання дитячого одягу та ін. Тут якісну побутову хімію купити в Україні можна за доступною ціною. Важливо після покупки таких товарів використовувати їх з урахуванням рекомендацій виробника та правильно зберігати. Пропонуємо вашій увазі кілька порад, які необхідно знати всім:

зберігайте товари в темному сухому місці, в коморі або в шафі, щоб діти та домашні тварини не мали до них доступу;

пляшки або банки повинні бути герметично закриті та зберігатися у вертикальному положенні;

рідини можна перелити в банку з дозатором, але слід написати на ній назву препарату, температурний режим, термін придатності, сферу застосування;

обов'язково підпишіть засіб, якщо етикетка на флаконі стерлася або відклеїлася;

приберіть із верхніх полиць сипучі засоби, щоб ненароком не розсипати їх собі на голову;

не можна, щоб речовини знаходилися поруч із електричним обігрівачем, батареями, плитою, духовкою, мікрохвильовою піччю та відкритим вогнем, а також біля продуктів харчування, кормів для тварин, одягу, лікарських препаратів;

уникайте замерзання, адже це призводить до псування;

не зберігайте товари, що мають сипучу структуру в умовах високої вологості;

не використовуйте пусті ємності повторно.

Дотримуючись усіх зазначених рекомендацій від українського магазину побутової хімії UAmet, ви зможете підтримувати порядок у домі та зберегти своє здоров'я. При недотриманні правил зберігання засоби швидко псуються, а продовжувати ними користуватися – небезпечно для здоров’я.