Що робити при отруєнні побутовою хімією? - Перша допомога від UAmet

02.12.2021

Сьогодні отруєння хімічними речовинами можливе за різних обставин, адже вони оточують нас усюди. Часто токсичний вплив на організм має неякісна побутова хімія.


Отруєння побутовою хімією – що робити?

Отруєння побутовою хімією

Неякісна побутова хімія для дому – це найпоширеніша причина інтоксикації людини в домашніх умовах або на роботі. Речовини можуть потрапляти в організм з парами, що вдихаються, через стравохід, шкіру і слизові оболонки. Щоб нейтралізувати наслідки такої ситуації необхідно вчасно розпізнати ознаки розладу. Якщо діяти швидко, то вдасться зберегти здоров'я потерпілому.

Якщо людина вдихала отруйні пари, то у неї будуть більш виражені проблеми з диханням та головний біль. Якщо ж вона випадково випила якийсь миючий чи чистячий засіб, то у неї швидше за все заболить живіт, почнеться блювання та діарея.

У такій ситуації потерпілому необхідно дуже швидко надати першу допомогу при отруєнні побутовою хімією, щоб не пропустити небажані наслідки.

При попаданні хімічного побутового засобу в організм людини слід викликати швидку допомогу. Поки лікарі у дорозі, треба покласти постраждалого на спину, а голову нахилити вбік. При отруєнні парами побутової хімії поганої якості потрібно винести потерпілого на свіже повітря або відчинити всі двері та вікна.

Якщо постраждалий перебуває у свідомості, потрібно здійснити промивання шлунку. Важливо враховувати, що процедуру слід проводити чистою водою без різних домішок. Після приїзду медиків буде вжито відповідних заходів.

Обов'язково дотримуйтесь заходів безпеки щодо застосування, зберігання та транспортування побутової хімії по Україні. Також обмежте доступ до таких речовин для дітей та домашніх тварин. Зберігайте ці засоби в темних місцях у герметичних упаковках, подалі від харчових продуктів, одягу, ліків. Для цього підійдуть закриті шафи та комори. Не переливайте рідини в пляшки з під напоїв, адже малюки можуть випадково випити. Крім того, вивчайте інструкцію перед використанням кожної речовини, дивіться чи не прострочена вона, а також дотримуйтесь рекомендацій виробника.


Онлайн-магазин UAmet – можливість вигідно купити побутову хімію для дому високої якості

Купити побутову хімію для дому, яка буде безпечною для дітей та дорослих, можна на сайті uamet.com.ua. Клієнти можуть розраховувати на великий вибір різноманітних еко-засобів:

✔ універсального призначення;

✔ для кухні;

✔ для прибирання;

✔ для прання дитячої білизни та ін.

Вся представлена у каталозі продукція повністю безпечна, адже не має у своєму складі шкідливих для здоров'я людей та навколишнього середовища компонентів. Її якість підтверджена сертифікатами відповідності. Для покупки в інтернет-магазині побутової хімії доступні як стандартні упаковки, так і великі, яких вистачить надовго. Еко-засоби мають концентрований склад, що дозволяє застосовувати їх у побуті досить довго.

Український магазин побутової хімії UAmet – це оперативна доставка по всій країні, доступні та стабільні ціни, обслуговування на високому рівні, індивідуальний підхід до кожного замовника, постійні бонуси, акції та знижки. Досвідчені консультанти завжди допоможуть клієнту відшукати та купити побутову хімію в Україні, яка влаштує кожного члена сім'ї.