Чи шкідливі засоби для миття посуду? - Розберемося з ЮАмет

04.01.2022

Фахівці рекомендують уважно ставитись до вибору миючих засобів. Поки ви миєте посуд без рукавичок, ви можете навіть не підозрювати, наскільки згубно побутова хімія впливає на ваш організм. Інтернет магазин товарів для дому UAmet вирішив розповісти про небезпеку, яку таять звичайні засоби для миття посуду та як вибрати безпечні засоби для миття посуду.

 

Які засоби для миття посуду безпечні, а які – ні?

Миючі засоби для посуди

На ринку представлений широкий вибір рідин для миття посуду: одні обіцяють очистити посуд одним рухом руки, інші – приємний аромат. Але деякі базові інгредієнти залишаються звичайними для будь-якого засобу для миття посуду. Це активні речовини, необхідні для очищення ваших тарілок, столових приладів та кухонного посуду від жиру та стійких залишків їжі. На жаль, багато з них небезпечніші, ніж ви думаєте:

  • Триклозан - один із цих активних інгредієнтів, що широко використовуються в гелях. Ця антибактеріальна та протигрибкова речовина була заборонена в США через її несприятливий вплив на мітохондрії – складові наших клітин.

Після цього багато компаній, що працюють в Індії, також припинили його використання у продуктах, які можуть потрапити всередину організму – наприклад, у зубній пасті. Хоча у розведеному вигляді, триклозан, як і раніше, використовується в рідинах для миття посуду.

  • Лауретсульфат натрію використовується у засобах для чищення унітазів, а також їх можуть містити миючі засоби для посуду. В основному використовується як піноутворювач, який проникає крізь жир і очищає його з поверхні посуду, ця речовина може проникати у клітини шкіри. Ми рекомендуємо купити засоби для миття посуду без лауретсульфату натрію Це може призвести до висипу та алергічних реакцій, якщо у вас чутлива шкіра.
  • Фосфати. Іншим інгредієнтом цих гелів, що часто зустрічається, для миття посуду є фосфати, які, хоча і присутні в природі, можуть порушити екосистему при введенні в концентрованій формі. Наполегливо радимо купити засіб для миття посуду без фосфатів. Вони особливо агресивні для шкіри і можуть шкодити вашим рукам, якщо ви миєте посуд без рукавичок.
  • Формальдегід. Управління безпеки харчових продуктів та стандартів Індії заборонило використання цієї органічної сполуки для консервування риби. Вони особливо небезпечні для організму через свою канцерогенність – загрозу провокування раку. Навіть із цими серйозними наслідками формальдегід або його розбавлена форма (формалін) можна знайти в деяких марках засобів для посуду.

Проте для будь-якої сучасної людини побутова хімія – щоденна потреба. Як убезпечити себе і чим можна замінити засіб для миття посуду?

Найкращий безпечний миючий засіб для миття посуду - той, який не містить агресивних хімікатів та безпечний для вас і всієї планети. Сьогодні все більше компаній виробляють засоби для збирання, які не містять шкідливих хімікатів, таких як фосфати, тріклозан, хлор та аміак. Пошук безфосфатного миючого засобу для посудомийної машини може тривати деякий час. Однак, здоровий будинок і використання екологічно чистих продуктів варте того!

Щоб ви не витрачали багато часу на пошуки, UAmet товари для дому зібрав у своєму асортименті перевірені бренди, чия продукція складається лише з біорозкладних інгредієнтів!

 

Втомилися від агресивної хімії? Рішення є - купити еко засіб для миття посуду UAmet!

Ми спеціалізуємося тільки на безпечних та безфосфатних еко засобах для миття посуду. Купуючи нашу продукцію, ви можете бути абсолютно впевнені в їхньому дбайливому впливі на здоров'я!

Магазин побутової хімії Юамет гарантує:

  • У нас ви можете купити еко засіб для миття посуду без хімікатів, таких як фосфати, хлор, штучні ароматизатори та барвники;
  • Еко миючий посуд ідеально усуває навіть найсильніші забруднення і плями.
  • Продукція не тестується на тваринах.

Всі еко-засоби для миття посуду ви можете знайти на нашому сайті uamet.com.ua.